HABERLER

SİVİL TOPLUM KRİZE HAZIR MI?

21 Ağustos 2020 Cuma

Sivil Toplum Krize pek çok sektör gibi hazırlıksız yakalandı. 

Sosyal Sorumlulukta Kalite Derneği, Geleceği Paylaş Sivil İnisiyatifi ve Yaşar Üniversitesi ile birlikte Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı ‘Bizi Bağlayan Şeyler’ Özel Desteği kapsamında sivil toplumu kriz dönemlerine hazırlamak adına ‘Kriz Dönemlerinde Sivil Toplum için Örgütlenme Prosedürü’ hazırlıyor.

Bütün dünyayı etkisi altına alan, Türkiye’de Mart 2020 tarihinden itibaren görülen; sosyal, kültürel, ekonomik, iktisadi, idari, hukuki, askerî, dinî ve siyasi vb. pek çok alanda büyük etkilerin ortaya çıkmasına neden olan COVID-19 pandemi süreci kamu ve özel sektör başta olmak üzere Sivil Toplum Örgütlerini de krize hazır mıyız sorusu ile karşı karşıya bıraktı. 

Kriz dönemlerinde Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) başta olmak üzere; toplumsal sorunların çözümüne yönelik çalışmaların aksamadan devam edebilmesi amacı ile örgütlenme ve sürdürülebilirlik aşamalarını da kapsayan prosedürün farklı alanlarda faaliyet gösteren kurumlara yol göstermesini hedefleniyor. 

Kriz Dönemi Örgütlenme Prosedürü yaşanan kriz ne olursa olsun her kurumun kendine göre uyarlayabileceği, faaliyetlerini nasıl durdurmadan sürece hızla uyum sağlayabileceği ve örgütlenebileceğini gösteren bir dinamik bir yol haritası niteliğinde olacak. 

Türkiye ve dünyadaki kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve yerel yönetimlere ait kriz prosedürlerini ve yönetmelikleri ve iyi uygulama örneklerinin de incelenmesi sonucu ortaya çıkacak prosedür ve araştırma Eylül 2020 sonunda kamuoyu ile paylaşılacak. 

HABERLER