YAZILAR

DOĞRU HAMLELERLE UYUMLANMAK: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

19 Temmuz 2022 Salı

Sürdürülebilirlik dediğimizde herkesin aklında farklı kelimeler canlanıyor. Kurumsal çerçeveden baktığımızda, belirli bir organizasyonun ekolojik, ekonomik ve sosyal ortamlarda nasıl çalıştığını dikkate alarak uzun vadeli değer yaratmaya yönelik uyguladığı bir iş yaklaşımından söz ediyoruz. Bu tür stratejiler geliştirmenin şirketin uzun ömürlü olmasını sağladığını gördükçe, şirketler sürdürülebilirlik konusunda hareket etme ihtiyacının farkına varıyor. 

Natalia Olynec ile Profesör Knut Haanaes bakış açısıyla, sürdürülebilirliği uygun şekilde ele almak için şirketlerin iki kritik boşluğu doldurması gerekiyor.

“The knowing – doing gap - Bilme-yapma boşluğu” : BCG/MIT tarafından katıldığım bir araştırma, yöneticilerin %90'ının sürdürülebilirliği önemli bulduğunu, şirketlerin sadece %60'ının sürdürülebilirliği stratejilerine dahil ettiğini ve sadece %25'inin sürdürülebilirliği iş modeline dahil ettiği bulundu.
“The compliance – competitive advantage gap - Uyum – rekabet avantajı açığı” : Daha fazla şirket sürdürülebilirliği bir rekabet avantajı alanı olarak görüyor, ancak hala azınlıkta - sadece %24. Ancak, günümüz koşullarında tüm şirketlerin uyumlu ve esnek olması gerekir. Yönetim, bu konuları ayrı ayrı ele almalı, bunları birbirine bağlamamalıdır. Uyum bütünseldir, “yapılması gereken” bir şeydir. Rekabet avantajı için yalnızca birkaç önemli konu önemlidir.
İlgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin devamı için tıklayınız. 

HABERLER