YAZILAR

GELECEĞE MİRASIMIZ NE OLACAK?

13 Temmuz 2018 Cuma

Bir şehirde yaşamak; ekonomik, sosyal, toplumsal ve kültürel yapının getirdikleri ile bütünleşmek ile mümkün olabilir. Dünya değişirken yenilenmek, yenilenirken aslına, tarihine bağlı kalmak, kültürel değerlerini yaşatabilmek ile anlamlı olabilir.

EGİAD’ın İzmir’in tarihi alanı ve Kemeraltı’nı canlandırmak, şehir turizmine katkı sağlamak amacıyla restore ederek Sosyal Kültürel Ekinlik Merkezi’ne dönüştürdüğü Portekiz Sinagogu yaşayan bir yer haline dönmüş.

17. yüzyılda inşa edilen ve Musevi Cemaati Vakfı ile yapılan protokol ile restore edilerek şehrin kullanımına sunulan Portekiz Sinagogu; bir sivil toplum örgütünün üstlendiği misyon açısından İzmir ve ülkemiz için önemli örneklerden biri.

Kemeraltı’nı özel kılan doku, koku, renkler ve tatlar arasından geçip; aynı şehirde, aynı sokaklarda farklı bir dünya ile, farklı bir kültür ile buluşmanızı sağlayan yapının restorasyonu UMART Mimarlık tarafından gerçekleştirilmiş.

EGİAD’ın Kemeraltını odak noktasına alarak gerçekleştirilmesi için emek harcadığı bu restorasyon çalışması önemli olduğu kadar, bu yapının bir Sosyal ve Kültürel Etkinlik Merkezi olarak kullanılması ayrıca çok önemli. Gerçekleştirilecek etkinlikler bir çekim merkezi, sosyal dönüşümünün adresi olabilir.

EGİAD bu konuda önemli bir adım attı. Geleceğe bırakacağımız miras için kamuoyu oluşturmaya ve yapılan çalışmalara destek vermeye çalışıyorlar. Bize düşen ise; ilklerin ve farklılıkların şehri, medeniyetlerin ev sahibi, belki de bugün dünyada yer alan pek çok şehirden daha fazla güzelliğe ve özelliğe sahip olan İzmir’in sahip olduklarını korumak ve yaşatmak...

Teşekkürler @egiad ve bu kadar özenli gerçekleştirilen restorasyon çalışması için teşekkürler @umartmimarlik

https://www.yeniasir.com.tr/sarmasik/yazarlar/oya-demir/2018/07/13/gelecege-mirasimiz

HABERLER